Domanyik Eszter, Győr Városmarketing és Programszervezési Főosztály főosztályvezetője számolt be a városmarketinggel kapcsolatos terveikről, hogyan értékeli az elmúlt évet és üzent a jövő évi Országos Városmarketing Díj pályázóinak.

 

  • püspökvár panoráma Győr  hírlevél
  • - Mit jelent az Önök számára a Városmarketing nagykövete különdíj?

A díj annak a több éve tartó tudatos munkának az eredménye és elismerése, amit Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007-től kezdett el a városmarketing és az idegenforgalom területén. Győr kiváló adottságokkal rendelkező, gyönyörű város, amelynek turisztikai értékeiről, műemlékekben gazdag belvárosáról, kulturális kínálatáról korábban kevés szó esett. Új szemlélet, új koncepció és a város sokszínűségének és értékeinek bemutatása jellemzi az Önkormányzat városmarketing tevékenységét, a díj pedig ennek az elkötelezettségnek az elismerése. Ma már főosztályi szinten kezeli a város a kiemelt rendezvényeket, a városmarketinget és a turizmusfejlesztést, amelyhez számos intézmény, szervezet és vállalkozás csatlakozik és tesz nap, mint nap azért, hogy Győr bekerült a leglátogatottabb hazai városok közé. A díj ennek az együttgondolkodásnak az eredménye is.

- Mit tapasztaltak milyen sajtóvisszhangja volt az eseménynek?
Az eseménynek pozitív sajtóvisszhangja volt, szép számmal számoltak be az elismerő díjakról, díjazottakról a média képviselői.

  - Hogyan értékelik az elmúlt egy éves városmarketing teljesítményüket?

Elégedettek vagyunk a 2015-ben elért eredményekkel.  A város közkedvelt úti cél az utazni vágyó közönség körében, évről-évre sikerül újabb és újabb eredményeket elérnünk. Arra törekszünk, hogy minél szélesebb körben megismertessük a várost, kimagasló szakrális és történelmi kincseit, kulturális értékeit, valamint minden generációt megszólító széles programkínálatát. A vendégéjszakák száma 2009-hez képest megduplázódott, turistáink pedig elégedetten távoznak és jó szívvel ajánlják városunkat. Célunk azonban nem csak a turisztikai célú népszerűsítés, hanem, hogy a helyiek igazi lokálpatrióták, büszke győriek legyenek, ezt igyekszünk erősíteni tevékenységünkkel, illetve törekszünk a befektetők, a helyi cégek igényeinek kiszolgálására is.

Győr Látogatóközpont hírlevél

- Mit terveznek a következő évre?

 Folytatjuk a korábbi években megkezdett munkát. Továbbra is igyekszünk jelen lenni minden média felületen, turisztikai kiállításon, vásáron  és minél szélesebb célközönséget megszólítva felhívni a figyelmet Győr értékeire. A városi programokhoz kapcsolódóan pedig a már  megszokott és jól bevált kiadványokat tervezzük megjeleníteni, kiegészítve a kuriózumnak számító, és a gyerekek körében nagyon  népszerű Győri Meséskönyvem sorozat aktuális részével. A város pozícionálása során kiemelt figyelmet szentelünk a jövőben is a  helyiekre, igyekszünk olyan elemekre építeni kommunikációnk során, amelyek közel állnak az emberekhez és alapjaik megtalálhatók      értékrendükben.

  Az idei évben tervezzük az állandó városi kiadványok teljes körű arculati megújítását, illetve a 2012-ben kiadott Győr könyv aktualizálását     is.

A fentieken kívül fontos feladatunk a 2017-ben, az ország történelmében először, megrendezésre kerülő olimpiai esemény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) népszerűsítése. Ezt a munkát 2012-ben kezdtük el, azóta két nyelven elindult az esemény honlapja (www.gyor2017.hu), megszületett az olimpiai eseményekhez kapcsolódó kabalafigura (Hugoo, a kakas), akivel számos eseményen és helyen találkozhatnak a sport szerelmesei. Kiválasztás alatt vannak az esemény hivatalos arcai, 10 sportágban 10 ismert és neves képviselő, Jakabos Zsuzsanna már tavaly bemutatkozott. 2017-ig már csak egy év van vissza, így az EYOF népszerűsítésére, önkéntesek, támogatók és szurkolók megszólítására szervezett akciók egyre intenzívebbé válnak.

EYOF BP VIP hírelevél

- Mennyire volt hasznos Önök számára a díjátadón elhangzott városmarketing előadások?

Mindig nagyon hasznos a szakma különböző képviselőit, tapasztalataikat és tanácsaikat hallgatni, a kollégákkal amúgy is szívesen veszünk részt olyan konferenciákon, tréningeken, amelyek az új trendekről, új irányvonalakról szólnak.

- Esetleg megfogadnak-e valamit a tanácsokból?

Természetesen mindig értékeljük a hallottakat, azt, hogy hol tartunk, és miben kell erősödnünk. Ha van jó ötlet, arra mindig nyitottak vagyunk.

- Terveznek-e indulni a következő évben?

Azt hiszem szerencsés helyzetben vagyunk, mert Győrben mindig történik valami, megvalósul egy-egy újítás, frissítjük a korábban bevált rendezvények tematikáját, kitalálunk egy újabb akciót, így a lehetőség adott a pályázatra. Terveink között szerepel, hogy a tavalyi újdonságokkal vagy az elmúlt évben kimaradt nagysikerű programokkal nevezünk az idei évben is.

- Mit tanácsolnak a jövő évi pályázóknak?

Merjenek minél több kategóriában indulni, fogjanak össze település szinten a kiemelkedő eredményekért!

 

Domanyik Eszter, főosztályvezető, Városmarketing és Programszervezési Főosztály, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.