Vége van a monologizáló márkáknak, de már a szimpla jó ötlet sem ér semmit, ha az embereket nem érdekli – mondta Mark Tutssel, a Leo Burnett globális kreatívigazgatója. Giorgio Brenna, az ügynökség nyugat-európai vezérigazgatója pedig úgy látja, hogy az ügynökségek nem változtak negyven év alatt.

A tegnapi nyitóbulin a kijevi Leo Burnett art directora azt mondta, hogy az ügynökségen belül kötelezővé tették Mark Tutssel előadását, és ellenőrizni fogják, hogy ki nem tudott másnaposság miatt jelen lenni. Hogy milyen büntetésre számíthatott az, aki mégsem jelent meg, azt nem tudni, mindenesetre kerestem az ukránt, de sehol nem találtam. Az előadás előtt Tutssel mondandójához kapcsolódva különböző feliratú pólókat osztogattak a lobbiban, de majd később fog kiderülni, hogy miféle flashmob lesz ebből.

Emberarcú reklám kell

Mark Tutssel a saját maga által kitalált HumanKind névre keresztelt stratégiáról beszélt Portorozsban. Ez a stratégia nem a reklámozásról és az eladásról szól, hanem az emberekről, az örömről és a beállítódások megváltoztatásáról. Tutssel szerint a márkák már nem egymással harcolnak, hanem a komplett populáris kultúrával, így nem az a lényeges szempont, hogy egy-egy termék milyen előnyöket tud felkínálni, hanem az, hogy a kultúrán belül érdekes tud-e lenni, „mivel többé nem az ügynökségek és az ügyfelek teremtik meg az ikonikus márkákat, hanem az emberek” – mondta. „Az embereket nem érdekli a reklám” – tette hozzá, majd nekilátott számos olyan márkaaktivitást bemutatni, amiknek a saját People, Purpose, Participation, Populism elvei szerint semmi közük nincs a hagyományos reklámokhoz. „A hirdetőknek nem reklámozniuk, hanem cselekedniük kell” – foglalta össze, hogy mire is gondol valójában.

Tovább...

Forrás: Kreatív Online


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.