Ünnepi/karácsonyi marketing trendek kisvállalkozásoknak

Az év legforgalmasabb időszaka az év utolsó három hónapja, nemcsak a nagyvállalatok, multik számára, de a KKV szektornak is! Pedig a megfelelő marketing odafigyeléssel behálózható a célközönség...A november és a december az igazi játékidő a kisvállalkozások számára


A National Retail Federation jelentése szerint a kis és középvállalkozások 20-40 %-os évi bevétele bonyolódik az év utolsó két hónapjában. Az innovatív promóciós lehetőségeket szem előtt tartva kell megtervezni az év végi hajtást (például: hűségjutalom, vásárlásösztönzés). Ha szezonális üzletként, különleges, erre az időszakra jellemző ajánlatokkal tudja ellátni ügyfeleit érdemes fontolóra vennie az előrendelési és csomagolási szolgáltatásokat, mint ünnepi különlegességet a vásárlók szemében. Ha szolgáltatásokat nyújtó cége van, tesztelje magát a versenytársaival szemben: ők milyen ingyenes szolgáltatásokkal kápráztatják el ügyfeleiket, így személyre szabottan egy kis kreativitással a saját üzletkörnek megfelelően lehet alakítani az akciót, meglepetést, ajándékot vagy törzsvásárlói személyes köszöntést.


Ha nem készült ünnepi kezdeményezésekkel, máris hátrányban van


A Halloween jött és ment, egy napos ünnepként – és bár itthon még nem olyan népszerű, mint nyugaton mégis – egy tanulmány szerint (Experian tanulmánya), 49%-a a vállalkozásoknak már ebben az október végi időszakban elkezdi az ünnepi kampányait. Ha nem kezdi el az ünnepi időszakban fellendíteni üzletét, akkor sokkal magasabb veszteséggel számolhat az év végén. Tehát erre az időszakra érdemes odafigyelni.


A legjobbak felkészültek a mobilvásárlásokra, jobb, ha Ön is ezt teszi


A mobil vásárlások piaca egyre nagyobb és nagyobb, ahogy az okos telefonok teret hódítanak maguknak. Egy egyszerűen használható applikáció, mely kezeli a rendeléseket máris hatalmas – a Mobile Marketing Magazine szerint - 87%-os vásárlást eredményez csak az ünnepi csúcsban – amely szektor itthon is folyamatosan növekszik. Amennyiben mobil applikáció nem áll rendelkezésre, érdemes egy mobil kompatibilis weboldallal szert tenni a leendő bevételekre. Az előrejelzések és kutatások szerint az amerikai vásárlók az ünnepi készülődést nem az utcán boltról boltra járva végzik, hanem a mobiltelefonjaik segítségével fogják lebonyolítani. A megkérdezettek, arányaiban 37%-kal többen jelezték ezt, tavalyhoz képest.


A Twitter szerepe fellendülőben


A twitterezők 45%-a jelezte, hogy inkább viszi magával Twitter alkalmazását, - azaz hívja segítségül mobilját – mint saját hitvesét, párját, mikor vásárolni indul. Az ünnepekre vásárolók között még sosem volt ilyen fontos a social media világa, mint ma. Ez vonatkozik a Facebookra, a Pinterestre a Tumblrre, az Instagramra, nemcsak a Twitterre.


A Social Media a kereskedők legjobb barátja az ünnepek alatt


A vásárlók 64%-a a közösségi médiát használja a tökéletes ajándékötlet felkutatására. Érdemes minden cégnek ilyenkor a legaktívabbnak lennie, a legjobb ajánlatait előhúznia a tarsolyából és mindezt a közösségi médián keresztül a vevői és leendő vevői elé tolni. Ilyenkor a bejegyzés megosztások száma is erősen megemelkedik, mindenki tudatni akarja ismerőseivel, hogy milyen remek ajánlatot talált.
A releváns tartalom megosztásával cél, hogy megkönnyítse és problémamentessé tegye a közönsége számára a karácsonyi készülődést.


Ha nem ingyenes kiszállítással dolgozik, ideje bevezetnie


Ahhoz, hogy a mai digitális versenyben helyt tudjon állni, érdemes kiszállítási kedvezményekkel, ingyenes kiszállítással ösztönöznie a vásárlókat. Például egy versenytárs ugyanolyan terméket forgalmaz, de Önnek ingyenes a kiszállítása, akkor több, mint valószínű, hogy az Ön cégét választja a vásárló, nem pedig a konkurenst. Még akkor is vonzóbb az ingyenes szállítási lehetőség, ha valamivel drágább a termék teljes ára, így ha csak teheti ezzel biztosíthatja a magasabb vásárlószámot és a kissé emelkedett termékárakkal ellensúlyozhatja a költségeket.


PPC reklámok


A stratégiai marketing harca itt kezdődik. Ha a potenciális vevő nincs tisztában az Ön cége által nyújtott előnyökkel, nem valószínű, hogy igénybe veszi majd szolgáltatásait. A legjobb taktika, hogy tudatosságot építsünk leendő vevőinkben, az online hirdetések piacán. A PPC kampányok átlagosan 63%-kal növelik a brand ismertséget. A legjobb, ha olyan termékekkel, szolgáltatásokkal vonzuk be potenciális vásárlóinkat, mely ténylegesen érdeklik őket, melyekre aktívan és a legtöbben rákeresnek. A PPC hirdetések esetében, ahogy a neve is utal rá, csak a klikkelések, látogatások után kell fizetnie a hirdetőnek.


Készítsen sikerlistát és nézze át kétszer


A legsikeresebb marketingesek azt vallják, hogy az ünnepi időszak az egyik legalkalmasabb, hogy a cégek kibővítsék tevékenységi körüket. Ilyenkor érdemes egy bővebb önvizsgálatot, elemzést tartani a cég fejlődésének és a helyes irány kiválasztásának érdekében.


Adjon, adjon és még adjon egy kicsivel többet


Charles Dickens írta: „Senki sem haszontalan ezen a világon (...), aki enyhíti valaki más terhét.
Az ünnepi akciók közepette azért a kereskedők legtöbbjét, - amennyiben megteheti, - elfogja a karácsonyi szellem és adományokkal segíti a közösséget. Ezt fontos észben tartani, hiszen adni mindig jó, ha jó célra megy a megkeresett pénz. Érdemes tehát nemcsak a magas profitra, de a helyi közösséget segítő adományokra is fordítani az energiából.


A legjobb kis és közepes cégeket az különbözteti meg a többitől, hogy egyedileg, a helyi igényekre és forrásokra hagyatkozva működnek. Kidolgozzák az alapvető értékeket, melyeket képviselnek, ezek pedig hatással vannak a vállalati kultúrájukra, a márkára, az üzleti stratégiájukra. Az ünnepi időszakban ezek az értékek a kidolgozott stratégia részeként, kiemelkedővé teszik az adott vállalkozást, hiszen ha személyes az üzenet, a közösség magáénak érzi majd és bizalmat szavaz nemcsak magának a cégnek, hanem a termékeinek, szolgáltatásainak is egyaránt.

Forrás: huffingtonpost.com


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.