A Miskolci Egyetem Marketing Intézete 4. alkalommal hirdette meg – a hazai felsőoktatás egyik legnagyobb - szakmai versenyét, melyet ez évben a pécsi, a szegedi, a győri, a debreceni egyetemek és a Budapesti Gazdasági Főiskola társintézeteivel közösen, az EMOK, az Egyesület a Marketing Oktatásért Kutatásért lebonyolításában szervezett meg.

Az ez évi versenyfeladat a városmárka-építés volt, azaz hogyan pozícionáljuk, hogyan tegyük egyedivé, vonzóvá városunkat a célcsoportjai szemében.
A szervezők felhívására 43 város vállalt támogató szerepet, lett a városmárka-építés „terméke”.
A felhívásra jelentkező városok: Abony, Békéscsaba, Budapest III. kerület, Budaörs, Cégénydányád, Cigánd, Diósd, Gyomaendrőd, Győr, Gyula, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Harkány, Hévíz, Karcag, Kazincbarcika, Kisköre, Kiskunhalas, Lébény, Makó, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Miskolc, Mohács, Mórahalom, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Ózd, Pálháza, Pécs, Piliscsaba, Putnok, Sümeg, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Szigethalom, Szikszó, Szolnok, Tapolca, Újfehértó, Zirc.

A versenyre 17 felsőoktatási intézményből, 62 csapat készített pályaművet. 2015-ben 6 regionális elődöntőre szervezésére is sor került - Győrött, Pécsett, Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Miskolcon, ahol minden pályázó prezentálhatta munkáját. Ezen elődöntőkből 17 csapat jutott tovább a december 4-én, Miskolcon, a város vezetőinek meghívására a Városháza Közgyűlési Termében megrendezésre kerülő országos döntőbe.

A OVM4 díjkisztója után

A verseny eredménye:

1. helyezett: a Kozmopoliták csapata a Budapesti Corvinus Egyetemről, akik Szentendréről készítettek prezentációt, 500.000 Ft összegű pénzjutalomban részesültek
2. helyezett: SZElection csapat a Széchenyi István Egyetemről, akik Sümeg városa számára dolgoztak ki márkázási stratégiát, 250.000 Ft összegű pénzjutalom volt a nyereményük.
3. helyezett: a Miskolci Egyetem Városszépítők csapata, akik Kazincbarcikáról készítettek prezentációt, nyereményük 150.000 Ft összegű pénzjutalom.

A díjazottak felkészítő tanárai, konzulensei 100.000.-Ft. összegű elismerésnek örülhettek. A különdíjakat az IBUSZ Utazási Iroda, a Magyar Turizmus Zrt., a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, Kreatív, Turizmus Trend magazin és a HVG ajánlotta fel.

A verseny társrendezvényeként december 3-án Smart City Marketing országos szakmai konferenciát szervezett közösen Miskolc Mj. Város Önkormányzata és a Miskolci Egyetem, melyen 90 szakember cserélt információt, osztotta meg tapasztalatát.

További információk


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.