Minden, amit tudni szeretnénk a netről: a közösségi média és marketing világát vette górcső alá, boncolta fel, s hozta emberközelbe Klausz Melinda.


Hogyan vidd sikerre céged és önmagad? Ez az alcíme Klausz Melinda új kötetének, mely "A közösségi média nagykönyve" címen jelent meg. Aki látott már néhány személyiségfejlesztő, én-építő, a lélek vagy éppen a marketing világának nagy igazságait-titkait feszegető kötetet, nyilván óvatosan nézegetheti a borítót. Meg kell azonban nyugtatnunk mindenkit: csak semmi pánik, ez a kötet nemcsak aktuálisnak, érdekesnek és hasznosnak látszik – hanem az is.


Bármit is gondolunk, az internet világában élünk. Kötődünk hozzá, használjuk, élünk – olykor visszaélünk – vele. Viszont mint mindenre, erre a területre is igaz, hogyha szeretnék mélyebben megismerni, akkor érdemes fejest ugrani a világába, s mélyre merülni benne. Ebben segít Klausz Melinda, aki – mint meséli könyvében – jó ideje foglalkozik a médiával. Újságíróskodott, blogot írt, beleásta magát a Facebook rejtelmeibe, kommunikációs kérdések megoldásán dolgozott (például mit lehet kezdeni a zaklatókkal, a zaklatásokkal). Onnan közelíti a közösségi média világát, ami a leglogikusabb: mint marketingeszközt veszi alapul, aminek természetesen informatikai alapjai vannak.


Mi az a web 2.0, jók-e a pixelkövető kódok, vagy éppen hogyan lehet öt emberen keresztül eljutni mondjuk Obama elnökig? Mit is értsünk a hosszú farok jelenségen (természetesen kizárólag marketing-értelemben)? Miért kellene megtalálni a véleményvezéreket? Hogyan képes a meglehetősen megosztó (sokan kedvelik őt és sokan nagyon nem…) Schobert Norbi Norbi Update-oldalával szinte minden hónapban bekerülni a Facebook Top3 posztjai közé? Létezik arra képlet, hogyan lehet leírni a bejegyzésekre érkezett lájkok számát, miért annyi, miért nem több? Miben különbözik a hagyományos kommunikációtól a közösségi kommunikáció? Hogyan működik, vagy hogyan működhetne sokkal jobban? Mi az a 2-4-szeres szabály? Digitális bennszülöttek, Y- és Z-generáció, lájkvadászok, trollok, grammatikai nácik, hasthag, blogírás – elképesztően izgalmas világba viszi az olvasókat Klausz Melinda. Szabatos, élvezetes stílusa, világos gondolkodása, a könyv logikus felépítése nélkülözhetetlen olvasmánnyá teszi ezt a könyvet mindenki számára, aki egy kicsit többet szeretne tudni erről a világról annál, minthogy kitesz egy vasárnapi ebédet és lájkolja a szomszéd posztjait. Ráadásul a „nagy könyv” definíciója se riassza el a reménybeli olvasót, hiszen összességében háromszázegynéhány oldalról – és nem egy vaskos, 6 pontos betűvel hártyapapírra nyomtatott kódexre emlékeztető lexikonról beszélünk… Sokkal inkább valami friss, modern, „ropogós” szakirodalomról, ami a regényekkel szemben is megállja a versenyt.

Forrás: dehir.hu


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.