Új eszközt tett elérhetővé a Facebook, amellyel aktivitás alapján szűrhetünk a felhasználók között a legnagyobb közösségi oldalon. Bár a szűrőmechanizmus még nem kiforrott, óriási lehetőségeket tartogat a hirdetők számára.

Fontos elem jelent meg az egyéni célközönségek létrehozásának felületén, ugyanis a weboldal, az ügyféllista és az alkalmazás tevékenységek mellett megérkezett az új kedvenc: célközönség lista létrehozása Facebookos aktivitás alapján. Ezzel az eszközzel a Facebookos aktivitás alapján tudunk listákat építeni a hirdetésekhez, ugyanakkor ez jelen pillanatban még csak videó remarketinget jelent, ami önmagában egy nagyon fontos lehetőség, hiszen az alábbi paraméterek alapján építhetünk listát a videóink segítségével:

videókat legalább 3 másodpercig megtekintők
videókat legalább 10 másodpercig megtekintők
a videó legalább 25%-át megtekintők
a videó legalább 50%-át megtekintők
a videó legalább 75%-át megtekintők
a videó legalább 95%-át megtekintők
A beállítások alapján pedig létrejönnek az új listák, amelyeket a célközönségek menüpontban meg tudunk tekinteni.

Mire jó a videó remarketing?

A választott beállítástól függően több lehetőségünk van. Például: újra meghirdetni a videót azoknak, akik nem nézték elég sokáig, új videót hirdetni azoknak, akik elég sokáig eljutottak, illetve weboldal kattintás vagy konverzió hirdetést futtatni azoknak, akik elég sokáig eljutottak a videó megtekintésében. „Bár az eszköz még csak a videóknál működik, óriási lehetőségeket rejt, ha majd nem csak videó aktivitás alapon tudunk listát építeni” – vélekedett Lévai Richárd közösségi marketing szakértő legfrissebb blogbejegyzésében.Hosszú távon ugyanis így lehetővé válik például bejegyzési aktivitás alapján célozni. Ha a felhasználó látta a bejegyzésünket, kattintott, vagy megosztotta, stb., akkor képesek leszünk megtalálni őt, mint olyan célszemélyt, aki érdekesnek találta a tartalmunkat, tehát jó remarketing célpont lehet.
De lehetségessé válik majd lead hirdetés aktivitás alapján listát építeni, tehát azokból a felhasználókból, akik feliratkoztak, és azokból, akik kattintottak, de nem iratkoztak fel.

Jöhet majd a canvas hirdetés aktivitás lista: például azokból, akik kattintottak, és megnézték a canvas hirdetést, vagy eltöltöttek vele legalább 30 másodpercet. „Van itt lehetőség, és az, hogy a létrehozó felületen van egy tallózás gomb, talán arra utal, hogy erősen bővíteni fogják ezt a funkciót. Addig is használjuk bátran a videó aktivitás listákat, mert ezekben is óriási potenciál van” – mondta a szakember.

 

Forrás: Piac és Profit


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.