Az új fogyasztók új marketingstratégiát igényelnek – mutatott rá Sas István címzetes főiskolai tanár a Kereskedj Okosan! Retail Konferencián tartott előadásában, és be is mutatta, hogy mi ennek az ABC-je. Adni, Bevonni és pontosan Célozni – erre kell törekedniük a kereskedőknek is.

A fogyasztói hatalomátvétel korát éljük – kezdte előadását Sas István, rögtön hozzátéve, ez azzal jár, hogy teljesen más típusú vásárlókkal találkoznak a kereskedők, mint korábban. Bárki, bármikor, bárhonnan elérhet információkat az új eszközöknek köszönhetően – vagyis a fogyasztók bármikor megnézhetik az árakat, összehasonlíthatják azokat, másodpercek alatt megtalálják a terméket, bárhol is legyen.

A marketingszakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a gondosan felépített, reklámokkal, PR-aktivitással támogatott imázst akár órák alatt lerombolhatja egy negatív vásárlási élmény, amit a közösségi oldalakon oszt meg a fogyasztó és villámgyorsan sok ezer emberhez jut el, alapvetően befolyásolva az ő véleményüket is. Itt érkezik el az új marketing ABC-jének jelentősége: Az A azt jelenti, hogy adni kell, vagyis a figyelméért, hűségéért, támogatásáért nyújtsunk neki valamit. Nem feltétlenül valami olcsó ajándéktárgy a célravezető, sokkal inkább az, ha élményt tudunk kínálni. A B a bevonást jelenti, míg a C a célzást, aminek pontosnak kell lennie.

 

Forrás: Trade magazin


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.